Friday, March 30, 2007

Rocky i mobilen

I ett av Fredrik och Filips tv-program Hundra Höjdare träffar de en man som berättat om sitt liv för allmänheten genom att sätta in små notiser i dagens tidning under många år. Programledarna konstaterar glatt att det är ett slags dåtidens bloggande. Att lämna ut detaljer om sitt liv likt en offentlig dagbok känns för många helt främmande, medan många gillar att få ge sin version. Och fler och fler börjar att blogga.

Martin Kellerman ger istället sin version av världen i sin fenomenala serie Rocky. Rocky är seriehunden som skapades då Kellerman själv just blivit dumpad och arbetslös på en och samma gång för några år sedan. Kellerman berättar hur han blivit mer och mer ensam sedan alla i hans närhet skoningslöst blivit en del i de seriestrippar som under flera år funnits i några av dagstidningarna.

Bloggen är digital och interaktiv vilket gör att läsaren kan kommentera, hålla med eller säga emot. Kellermans Rocky har inte ännu blivit interaktiv, men den har blivit digital. Läs gärna Rocky direkt i mobilen genom BOKiLUR och kommentera gärna mina blogginlägg här på bloggen!




1 comment:

Anonymous said...

Vad kul med Rocky i mobilen! Det ska jag börja använda! T.ex. om jag är på toaletten och har tråkigt.

Jag skulle tycka det var kul om ni utvecklade en slags prat-bloggs-tjänst. Typ så om man kommer på en bra/rolig idé eller tänker till lite extra om något så kan man spela in det på sin mobil och skicka det till sin prat-blogg och så kan andra lyssna på det smarta man säger. M.a.o ta bloggen till en mobil-nivå.